Wie wij zijn

In 2005 is Erica van Leeuwen vanuit haar enthousiasme en liefde voor mens en dier “De Buitenkans“ in Castricum gestart. Hieruit is een prachtig veelzijdig bedrijf gegroeid: met als basis de kleinschalige zorgboerderij waar wij kinderen, adolescenten en jongvolwassenen met een zorgvraag begeleiden. Daarnaast is de Buitenkans een rustpunt voor wandelaars en fietsers, is er een prachtige B&B en is het een plek waar paarden op een respectvolle manier verzorgd en opgeleid worden.

Hieronder stellen we met plezier ons begeleidend team voor:
(klik op de naam voor info)

Erica en Ton van Leeuwen,
oprichters van de Buitenkans

Erica wilde al vanaf haar kinderjaren met paarden werken. Nadat zij haar instructeurs diploma had behaald leerde zij Ton kennen. Samen hebben zij jarenlang dierenspeciaalzaken gehad, en daarnaast werd Erica vaak bij mensen geroepen die problemen met hun paard hadden. Tijdens een cursus ‘paarden fluisteren’ kwam er een jongentje met Down Syndroom op haar pad. Hij was haar eerste leerling met een ‘beperking’ en dat gaf jaren later de aanleiding om haar droom waarheid te laten worden: zelf een zorgboerderij te starten. Een beslissing waar Erica nog elke dag van geniet! Ton van Leeuwen werkt sinds 2010 voluit mee in het bedrijf. Ton doet o.a. allerlei hand en span diensten, de bevoorrading, is BHV er en hij verzorgt de grote klussen op het terrein.

Beké Bruijnjé

Beke Bruijnjé werkt al vanaf 2005 als begeleidster op de dagbesteding. Met veel liefde stelt zij deelnemers op hun gemak en haar enthousiasme voor het buitenleven brengt zij op iedereen over. Beke heeft veel ervaring met paarden en haar hond, Cas, een zwarte krullenbol, komt vanaf pup af aan mee naar de Buitenkans. Hij heeft onder leiding van Beke al veel deelnemers van hun angst afgeholpen. Beke kookt en bakt graag met de deelnemers, wat natuurlijk ook inhoud dat je een recept leert lezen en structureel leert uit te voeren. Onder haar leiding worden de lekkerste gerechten gemaakt en de zelfgemaakte jam is altijd snel uitverkocht!

Mieke Admiraal

Mieke Admiraal liep in 2008 haar HBO stage op de Buitenkans, en kwam bij ons Marvik, (het paard van haar overleden zusje) weer tegen en is gelukkig nooit meer weggegaan. Mieke biedt aan onze deelnemers een hele duidelijke structuur, en met haar fijngevoeligheid kan zij zich prima in hen verplaatsen. Mieke houdt van dieren en werkt graag buiten op het terrein en in de stal. Mieke kan mensen motiveren: even lezen, leren schrijven, een maaltijd koken, of wandelen naar de duinen. En als het nodig is gunt Mieke deelnemers een rustmoment. Waar Mieke is, is Dolly, een hele lieve zachtaardige Labrador, die erg van spelletjes houdt, en waar al haar deelnemers dol op zijn!

Mariken Bender

Mariken Bender is een enthousiaste collega en is al jaren een vast gezicht op de Buitenkans. Mariken werkt met hart en ziel, zij geniet elk moment van haar deelnemers! Eigenschappen van Mariken: invoelend, zij heeft een luisterend oor, heeft overzicht en biedt aan deelnemers structuur en vrijheid. Mariken heeft bij het NTI in Limmen een coach opleiding afgerond en is ook werkzaam als systemisch live coach.

Meinard Kloppenburg

Meinard Kloppenburg heeft tot 1984 gewerkt als sociaal psychiatrisch verpleegkundige, tot hij ernstige gezondheidsproblemen kreeg. Zijn hobby was van kinds af aan tekenen en schilderen. Sinds 1987 en zijn levertransplantatie in 2001 is dat voor hem een nog grotere passie geworden. Vanaf 1999 maakt Meinard deel uit van de kunstgroep K=ME, hij exposeert regelmatig. Sinds september 2008 werkt Meinard twee middagen als creatief begeleider op de Buitenkans, en weet hij alle deelnemers te inspireren. Hij kan zijn vakkennis goed overbrengen en heeft altijd veel interesse voor de belevingswereld van de ander. Deelnemers maken er de mooiste creaties op teken- en schildergebied, en ook met keramiek en mozaïeken.

Mia Ploegeart

Mia Ploegeart werkt ook al weer heel wat jaren mee op de Buitenkans. Zij weet alle deelnemers te stimuleren door haar inspirerende muzieklessen. De kracht van Mia is haar enthousiasme, zij sluit heel goed aan bij elke deelnemer. Mia werkt ook als muziekdocente op een basisschool en begeleidt daarnaast verschillende koren. Mia weet bij iedereen muzikale kwaliteiten naar boven te halen en geniet van alle kleine stapjes die onze deelnemers maken. Het is zo mooi dat deelnemers zichzelf durven te laten zien door middel van muziek en beweging!

Lynn Kremers

Als derde jaars HBO er kwam Lynn Kremers in 2013 op de Buitenkans een jaar stage lopen. We hebben nog nooit een stagiaire gehad met zoveel natuurlijke aanleg, Lynn haalde de beste resultaten van de klas. Als vanzelfsprekend gaat Lynn met de deelnemers om en wij zijn blij dat zij is gebleven op de Buitenkans. Zij begeleidt veel individuele deelnemers en daarnaast ook enkele zaterdaggroepjes. Lynn is een gediplomeerde instructeur en zij heeft veel ervaring met het werken met paarden. Dus de deelnemers zijn bij haar in goede handen!

Saskia Agterhof

Kernkwaliteit van onze collega Saskia Agterhof, ja, dat is in één woord: energiek! Het enthousiasme straalt ervan af! Saskia is een duizendpoot en kan goed inplannen. Zij combineert haar baan bij Philidelphia Zorg met haar werk op de zaterdaggroep op de Buitenkans. Saskia heeft vanuit haar gezinssituatie veel ervaring met kinderen met ADHD en autisme. Door haar optimistische kijk ziet zij altijd de achterliggende kwaliteit van een kind en bouwt zij een echte band met hen op. Naast haar werk en gezin geniet zij ook nog van lange afstandsritten met haar eigen (net zo energieke) paard!

Lotte Cammeraat

Lotte Cammeraat heeft in 2012 stage gelopen bij de dagbesteding en de zaterdaggroepjes op de Buitenkans. Daarna heeft zij ervaring opgedaan met verschillende doelgroepen binnen de zorg op andere stageplaatsen. In 2015 heeft Lotte haar MBO studie niveau 4 Ondernemer zorgbedrijf dierhouderij op het Clusius College afgerond. Gelukkig hebben wij haar direct na haar stage weten te strikken om te blijven werken op de Buitenkans. Lotte houdt van harmonie, is bemoedigend en geduldig. Lotte is hooggevoelig en door deze kwaliteit kan zij zich heel goed verplaatsen in de kinderen die zij begeleidt. Naast haar werk op de zaterdaggroep valt Lotte ook in voor collega’s tijdens vrije uren of in de vakantieweken.

Nancy Baltus

Ayla, het paard van Nancy Baltus staat op onze zorgboerderij, dus zij is vaak op het erf te vinden. Nancy is psychologisch adviseur en pedagogisch medewerker bij een kinderopvangorganisatie in de regio. Ze heeft veel ervaring in het begeleiden van kinderen. Wij zijn dan ook erg blij dat zij als begeleidster op de zaterdaggroep van de Buitenkans werkt. In alle rust motiveert Nancy  de kinderen om alles zo veel mogelijk zelf te doen. Goed observeren is één van haar kwaliteiten. Nancy is ook Video Interactie Begeleider hiermee geeft zij ouders en collega’s meer inzicht in hun communicatie. Ook haar opleiding tot kinder yoga lerares komt op de Buitenkans heel goed van pas!

Annemieke Wonink

Annemieke Wonink is al vanaf de start werkzaam op de Buitenkans. Zij heeft in de beginjaren als begeleidster op de dagbesteding gewerkt en is nu vrijwilligster. Annemieke’s kwaliteiten: zij werkt nauwkeurig en weet veel over alle regels over aanvragen van zorg en het PGB. Annemieke heeft zich ontwikkeld als ‘dierentolk’, zij geeft boodschappen van dieren door. Wij maken hier op de Buitenkans met plezier gebruik van!

Estelle Loos