Voor wie

Zorgboerderij de Buitenkans geeft begeleiding aan de volgende deelnemers:

Vanaf 16 jaar - Dagbesteding: Van maandag t/m vrijdag bieden wij dagbesteding van 9.00 tot 16.00 uur aan(jong )volwassen mensen met een verstandelijke beperking, autistische stoornis of een gedragsproblematiek. Wij werken met één vaste begeleider op vier deelnemers. We begeleiden per dag zeven á acht deelnemers in de dagbesteding. Er is elke dag een duidelijke structuur, met veel afwisseling in de werkzaamheden. De activiteiten sluiten per dag aan bij de interesses van onze deelnemers en dagen hen uit om zich verder te ontwikkelen.

Tot ca. 14 jaar - Zaterdaggroep: Elke zaterdag van 9.30 tot 12.30 begeleiden wij een groepje kinderen waarbij er twee vaste begeleiders zijn op maximaal zes kinderen. Onze begeleiding heeft als doel om te leren samenwerken en om de zelfstandigheid, de motoriek en het zelfvertrouwen van de deelnemers te vergroten. We verzorgen samen alle dieren en gaan daarna met twee pony’s een rit maken naar de duinen. Sommige deelnemers blijven tot 15.00 uur om te werken aan persoonlijke doelen, in alle rust, met één vaste begeleidster per twee deelnemers.

Vanaf ca. 14 jaar - De Zon groep: Op zaterdag begeleiden een groep jongeren. (maximaal zes) van 10.30 tot 16.30. Met deze groep jongeren ondernemen wij binnen een vaste structuur leuke activiteiten. De deelnemers vinden (h)erkenning en leren omgaan met autisme, hooggevoeligheid of hun ‘beperking’. Het programma wordt gemaakt naar de wensen van de groep.

Alle leeftijden - Begeleiding door muziekdocente: Op dinsdag en woensdagmiddag begeleidt Mia Ploegeart deelnemers in de muziekkamer. Dit kan individueel, maar er wordt ook gewerkt in twee of drietallen als het niveau van de deelnemers gelijkwaardig is. De begeleidingstijd is mogelijk van 30 tot 60 minuten.

Alle leeftijden - Begeleiding door kunstenaar: Op donderdag en vrijdagmiddag begeleidt Meinard Kloppenburg deelnemers in het atelier. Dit kan in groepjes, of individueel.

Alle leeftijden - Individuele begeleiding: Van maandag t/m zondag begeleiden wij individuele deelnemers met een zorgvraag (en eventueel ook de ouders) om de deelnemer en de situatie in een gezin te ondersteunen. Deze doelgroep bestaat uit deelnemers met een verstandelijke of psychische beperking, hooggevoelige kinderen, ADHD, of deelnemers met een autistische stoornis.

Ons werk met de deelnemers samen met paarden: Als motivatie en/of als spiegel van het gedrag werken wij samen met onze pony’s of ezels. Hierbij vinden wij vertrouwen hebben in elkaar en de veiligheid heel belangrijk. Het welzijn voor zowel dier als deelnemer is voor ons belangrijk. Wij zoeken naar de beste match en observeren wij hierbij het gedrag van het paard. Het paard kiest dus zelf voor de deelnemer. Het is mooi om te zien, hoe kloppend dan de combinaties zijn!