Hoe wij werken

U bent van harte welkom: Komt u gerust rondkijken op onze boerderij, ook zonder afspraak. U proeft dan meteen de sfeer op de Buitenkans. Wilt u een persoonlijk gesprek met Erica van Leeuwen om de mogelijkheden voor uw kind of voor uw cliënt te onderzoeken, dan is het wel handig om ons op de hoogte te stellen van uw komst. Wij leiden u graag rond en vertellen met veel enthousiasme over onze werkwijze, maar laten u nog liever gewoon zelf ervaren!

Intakegesprek: Na een oriënterend bezoek volgt een intakegesprek. Samen kijken wij of er mogelijkheden voor begeleiding zijn. U vertelt wat voor uw kind belangrijk is en geeft mogelijke leerdoelen aan. Samen maken wij een zorgcontract op. Na ondertekening van dit contract kan de begeleiding van start gaan.

Methodes die wij gebruiken: Wij werken altijd met een duidelijke structuur. Wij werken met de methode “geef mij de 5” (Colette de Bruin) en medieërend leren (Feuerstein) . Als het nodig is, zetten wij voor de deelnemer de dag structuur in pictogrammen.

Afspraken: Een deelnemer komt in principe op een vast tijdstip en heeft dan een vaste begeleider. Elke deelnemer heeft op de Buitenkans een persoonlijke map met alle informatie, die alleen voor de deelnemer, ouders en begeleiders ter inzage is. Het vervoer van en naar onze boerderij wordt door de ouders zelf geregeld. Onze boerderij is rokersvrij.

Financiering: Onze zorg kan gefinancierd worden vanuit een PGB of ZIN. Daarnaast hebben wij rechtstreekse contracten met de BUCH gemeenten en gemeente Alkmaar.

Facturering: U ontvangt elke maand na het verlenen van de zorg een gespecificeerde nota, waarop de verleende zorg en data vermeld staan.

Communicatie - korte lijnen: Onze begeleiders werken vanuit hun hart en gevoel, zij zijn goed opgeleid en worden graag op de hoogte gehouden van wat er speelt bij uw kind. Zij zijn ook het directe aanspreekpunt voor uw vragen en opmerkingen.

Zorgplan: Zes weken na de aanvang van de zorg maken wij een zorgplan op, hierin beschrijven wij concreet onze bevindingen, de leerdoelen en aandachtspunten van de nieuwe deelnemer. Elk jaar wordt dit zorgplan met betrokkenen besproken en aangepast.

Inspraak deelnemers: De deelnemers in de dagbesteding en van de groepsbegeleiding hebben met hun begeleiders regelmatig een vergadering, het zogenaamde “rond de tafel “ gesprek. Hierin geven zij aan wat goed gaat, en waar aan gewerkt kan worden. Uit deze gesprekken komen de leukste initiatieven naar boven en kunnen wij direct aansluiten bij de interesses van de deelnemers.

Jaarlijkse evaluatie: Door een enquête en door persoonlijke gesprekken evalueren wij hoe u onze begeleiding/zorg ervaren heeft. Ook schrijven wij elk jaar een jaarverslag wat door kwaliteit landbouw en zorg goedgekeurd en gepubliceerd wordt.